VÅRA TJÄNSTER

Vi har ett stort utbud av behandlingar och tjänster för att kunna hjälpa dig på bästa sätt. Vi hjälper dig med besvär från topp till tå, tar reda på vad grundorsaken är samt identifierar hur vi kan hjälpa dig att bli symtomfri så snabbt som möjligt genom en optimalt individanpassad behandlings- och rehabiliteringsplan.

Kiropraktik

 

Kiropraktik/Naprapati, Medicinsk massageterapi & Rehab

Behandlingen inkluderar anamnes (sjukdomshistoria), undersökning, diagnostisering, behandling av leder och mjukdelar, rehabiliteringsplan samt eventuella rekommendationer om livsstilsoptimering.

Förebyggande helkroppsmassage (Idrottsmassage)

Behandlingen inkluderar anamnes (sjukdomshistoria), mjukdelsbehandling (myofascial release, massage, triggerpunktsbehandling och aktiv stretching) samt rekommendationer om livsstilsoptimering.

 

 

Nutrition

 

Kost- och näringsrådgivning

Att få rådgivning kring kosten kan handla om olika saker: viktnedgång, viktuppgång, anpassad kost, beteende-betingning som vanor och-/eller motivation. Oavsett om det handlar om en strulande mage eller upplevd brist på energi, så kan detta bero på vad du stoppar i dig eller missar.

Det finns många populära dieter och livsstilsval som begränsar vad vi kan stoppa i oss på gott och ont. Några vanliga och populära val är 5:2 dieten, GI metoden, LCHF, Ketogen kosthållning, Carnivore diet, Paleo/Stenåldersdieten, Autoimmun paleo, Medelhavsdieten, Måltidsersättningar samt livsstilsval som att vara vegan eller vegetarian.

Det finns fördelar och nackdelar med dem alla! Hos oss går vi grundligt igenom vilka näringsämnen du riskerar att få i dig för lite av kopplat till ditt val av kosthållning. Alla dieter och livsstilsval som listas nedan kan modifieras för att täcka ditt näringsbehov utan att avvika från ditt val av kosthållning.

Exempelvis får Veganer i många fall i sig för lite vitamin B12, järn och Omega-3 (då i synnerhet EPA & DHA som framförallt finns i animaliska produkter). Är detta fallet så ger vi dig tips samt hjälp med ett kostschema om så önskas som inkuderar  vilka livsmedel och/eller kosttillskott du kan inkludera för att få i dig det rekommenderade dagliga näringsintaget enligt NNR (Nordiska näringsrekommendationerna).

 

Träning

 

Rehabilitering/Fysioterapi/Sjukgymnastik

Smärta kan ofta begränsa dig både i vardagen samt inom din idrott, därför är det viktigt att veta vad man kan träna och vad man kanske borde undvika för att symtomen inte ska förvärras. Detta är något som vi på TPI har valt att specialisera oss på för att du ska få tillbaka full funktion så fort som möjligt samt bli ännu starkare och stabilare än innan. Om du inte redan har blivit diagnostiserad av oss eller annan vårdgivare så gör vi en grundlig undersökning och diagnostisering av dina symtom och skador innan vi skräddarsyr din rehabiliteringsplan, sen kör vi igång!