Kiropraktik Odenplan Stockholm

Kiropraktik

Kiropraktik är ett yrke inom primärvården med behandlingsformer relaterade till hälsa, funktion och välmående. Under behandlingen går vi tillsammans igenom diagnostisering, behandling och eventuella förebyggande åtgärder kring besvär inom rörelseapparaten. En kiropraktor fokuserar generellt på att förbättra funktionen i kroppens muskler och leder samt dess samarbete med nervsystemet. På TPI så möter du seriösa, utbildade kiropraktorer som hjälper dig att uppnå full funktion med målet att känna sig smärtfri! Vare sig om du har en mer akut problematik eller ett mer långvarigt smärtproblem så anpassar vi behandlingen & uppföljningen efter dina behov!

 

Vårt Behandlingsprogram innehåller ofta följande delmoment:

 

  • Kiropraktisk behandling – kiropraktorns specialitet. En snabb och precis impuls stimulerar nervceller i ledkapslar och ändrar input från djupa ryggmuskler till hjärnan så att muskel-, nerv- och skelettsamarbetet kan fungera optimalt.
  • Triggerpunktsbehandling samt myofaciala release tekniker.
  • Rådgivning och rekommendationer angående kost, kosttillskott, daglig aktivitet samt övriga åtgärder som kan leda till bättre hälsa och välmående.
  • Extremitets justingar. Kiropraktiska justeringar av kroppens leder utom ryggraden – till exempel fötter, höfter, handled, armbåge axlar, revben och nyckelben.
  • Tejpning med ortopedtejp & Kinesiotejpning.
  • Stretching.
  • Stabiliserande träning. Kvalitativ aktivering av den djupa stabiliserande muskulaturen.

 

Vanliga besvär människor ofta söker till kliniken för är ryggsmärtor, ischias, diskbråck, spinal stenos, nacke- och axelsmärtor, smärta i arm och handled, frozen shoulder, domningar i fingrarna & tår, huvudvärk/migrän, bäckensmärtor, höftproblem, knä, ankel och fotsmärtor. Atleter kommer även frekvent till oss med sina idrottsrelaterade skador.

 

Om du har några frågor till oss så kan du höra dig på telefon 076-3388836 eller skicka en e-post till oss på info@tpi.se.

På kliniken träffar du färdigutbildade kiropraktorer, massageterapeuter och personliga tränare med kompetens inom nutrition samt sömn- och stresshantering. Vår vision är att erbjuda våra patienter de verktyg som krävs för att kunna leva ett långt och hälsosamt liv, tillsammans med sina nära och kära utan påverkan av smärtor, kroniska skador och sjukdomar.